Bezglutenowe ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą z wczorajszego live. Autorem przepisu jest @ervegan ,ja tylko przerobiłam na Thermomix
Składniki:
215g ciecierzycy z puszki lub słoika (odsączonej)
130g masła orzechowego
200g syropu z agawy, u mnie daktylowy
1/4 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Opcjonalnie łyżeczka ekstraktu z wanili
50g pokrojonej grubo czekolady
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki oprócz czekolady do naczynia miksującego, zmiksować 25 sekund/obr. 5
2. Dodać czekoladę, wymieszać 15 sekund/ obroty wsteczne 3
3. Rolować kulki, spłaszczać mokrym widelcem, piec w 180 stopniach ok 10-15 minut.
4. Studzić na kratce. Zrobić zdjęcie i dać znać jak smakowało
Chcesz więcej takich przepisów? Udostępnij i obserwuj mój profil.