Wegańska pasta śródziemnomorska
Składniki:
150g nerkowców
Woda
Suszone pomidory z zalewy 2-3 ząbki czosnku
Świeża bazylia
Sól, pieprz
Wykonanie:
1. Nerkowce zalać wodą i moczyć przez noc. Odcedzić, przepłukać. Odstawić.
2. Zmiksować pomidory, czosnek, zioła 5 sek./obr. 6
3. Dodać nerkowce i miksować ok. 30 sek./obr. 8. Dolać stopniowo wody, gdy pasta jest zbyt „sucha” i powtarzać proces.
4. Gotowe! Smacznego
Uwielbiam takie eksperymenty w kuchni, z Thermomixem lub bez, można się naprawdę pięknie rozwijać. Jednak przyznaję Wam bez bicia, że kolejny raz pomyślałam po spróbowaniu „co ja bym zrobiła bez Thermomixa?!”. Jestem jednym z najbardziej zadowolonych użytkowników tego urządzenia
Chcesz też tak gotować i się rozwijać? Zapraszam na prezentację