Wiecie, że kocham zupy ❤️ dobra zupa to najlepsze danie świata 🥰 od zawsze powtarzam, że Thermomix jest idealny do diety zupowej, a ta jest najlepsza dla mnie 😁 Dziś przychodzę do Was z przepisem na zupę spaghetti bez mięsa, ale oczywiście możesz dodać mięso mielone na etapie duszenia warzyw. Tofu jest dodatkiem opcjonalnym, ale następnym razem je pokruszę, zamiast kroić w kostkę, by jeszcze lepiej imitowało mięso swoją strukturą. Okej, lecimy! Daj znać czy zrobisz u siebie i jaka jest Twoja ulubiona zupa! ⬇️
Składniki:
✔️Ok. 300g warzyw (Cebula, czosnek, cukinia, pieczarki, marchewka, seler, pietruszka)
✔️20g oliwy
✔️2 puszki krojonych pomidorów
✔️400g wody
✔️Ok. 30-50g koncentratu pomidorowego
✔️Opcjonalnie: mięso mielone/kostka tofu (może być wędzone)
✔️Sól (ok. 1 łyżeczki) i pieprz do smaku
✔️Suszone Bazylia i oregano
✔️Ok. 30g Suchego makaronu spaghetti
✔️Świeża bazylia do dekoracji
Przygotowanie:
- Warzywa posiekać 5 sek./obr. 5 w razie potrzeby wydłużyć czas. Dodać oliwę, opcjonalnie mięso i podsmażyć 5 min./varoma/obr.1
- Dodać pomidory, wodę, przyprawy, koncentrat ustawić 15min/100 stopni/obr. wsteczne 1. Przez otwór w pokrywie włożyć makaron. Gdy zniknie pod pokrywą nałożyć koszyczek. W razie potrzeby wydłużyć czas o 2-3 minuty, gdyby makaron się nie ugotował.
- Zupę rozlać do talerzy, dodać pokruszone tofu, udekorować świeżą bazylią.
Smacznego!
Anna Czech
Lider zespołu i Przedstawiciel Handlowy Thermomix Tel. 531 363 873